Tudor Watch koji je uzeo metak u Vijetnamu

Sada ovaj je nevjerojatna priča. Tijekom godina mnogo sam puta pričao priču o satu drugim ljudima - članovima obitelji, ostalim braniteljima. 50 godina, kaže Barry Jones.Jones je za vrijeme rata u Vijetnamu služio kao poručnik u marincima. Tijekom vatrene borbe u Vijetnamu, Jones je pogođen u nogu, bok i zglob, gdje je nosio sat Tudor.

Tudor Watch uzeo je metak u Vijetnamu

Krajem 1967. godine dodijeljen sam mornaričkoj školi podvodnih plivača i trebao mi je dobar ronilački sat. A znao sam za Rolexe. U to vrijeme nisam imao dobar ronilački sat i krenuo sam u potragu za njim, a dobrog Tudora pronašao sam u zlatarni u Key Westu na Floridi. Mislim da je to bilo oko 150 dolara, što je bila trećina moje tadašnje mjesečne plaće, prisjeća se Jones.

Tijekom misije koja se kretala prema Danangu kako bi napala položaj koji je zauzela sjevernovijetnamska saperska jedinica, Jones je pokušao izvaditi mitraljesko gnijezdo. Otkopčao sam svoju 45-ku, pribavio sam nekoliko ručnih bombi i počeo se kretati po toj strojnici. Prišao sam jako blizu i pao sam dolje - ili sam barem mislio da sam pao, i tada sam bio upucan, prepričava Jones. Tada je ušao 3. bolnički korpus, USN, Lorrie McLaughlin.Tudor Watch bočni pogled

Sat je bio pogođen u ušicu i savio ga. McLaughlin je pitao Jonesa što želi učiniti sa satom, a Jones mu je rekao da ga zadrži. Po povratku kući, obojica muškaraca započela su svoj novi život. McLaughlin je 50 godina držao sat u maloj kutiji s ostalim uspomenama iz Vijetnama. Kad je nastupila godišnjica njihova povratka kući, McLaughlin je potražio svoju braću po oružju.

Mogao se povezati s Jonesom preko prijatelja. Kad je Carl nazvao, rekao je: 'Primio sam ovaj poziv. Znači li nešto ime Lorrie McLaughlin? ’Rekao sam,‘ Naravno, sat. ’Sat je Jonesu vraćen 50 godina do datuma kada je McLaughlin skinuo sat s Jonesova zgloba u toj sparnoj džungli.Tudor Watch s vojničkim satom

Sat je poprimio puno veće značenje od samog sata, kaže Jones. To mi je simbol. To je simbol moje veze s Lorrie i našim kolegama marincima.

Pogledajte

Tudor Watch uzeo je metak u Vijetnamu

Tudor Stražnji pogled

Tudor Watch

Tudor Watch u Vijetnamu